Search
sâmbătă 20 august 2022
  • :
  • :

Evenimente si manifestari culturale – Agenda culturala

Festivalul „Datini din străbuni, obicei la oameni buni”

15592297_1340151626016523_1353014107_n

 

 

Festivalul International de Folclor „Ceahlaul”

Primarul Ionel Ciubotaru impreuna cu Consiliul Local si Primaria Roznov va invita Luni , 8 August 2016 la cea de-a XIX-a editie e Festivalului International de Folclor „Ceahlaul”, organizat de Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”.
Evenimentul aduce in judet ansambluri folclorice din tara si din Egipt, Macedonia, Serbia si Bulgaria. Manifestarea va incepe cu o parada a portului popular la ora 18.00, dupa care, de la ora 18.30, in Parcul Dendrologic Roznov va avea loc spectacolul formatiilor invitate.
Din tara participa la eveniment Ansamblurile Folclorice Tataresti „Qarasu” din Medgidia si „Qaradeniz” din Constanta, ale Uniunii Democrate a Tatarilor Turco – Musulmani din Romania, Ansamblul Folcloric Aroman „Dor” din Sarighiol de Deal (Tulcea), Ansamblul Folcloric „Strajerii” din Dolhestii Mici (Suceava), Ansamblul Folcloric „Flori de Romanati” din Dobrosloveni (Olt) si Ansamblul Folcloric „Floricica de la Munte” al Centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt.

afis folclor cheahlaul

Hora roznovenilor și prietenii portului popular

Mare petrecere de suflet si voie buna Duminica ,7 August 2016 , la prima editie a Festivalului „Hora Roznovenilor si prietenii portului popular” din Roznov unde pret de câteva ore, localnici si musafiri se vor bucura de o dupa amiaza de neuitat.

De la ora 16 vor urca pe scena Ansamblul Codrii Neamtului, Vasilica Tataru, Constantin Bahrin, Grigore Gherman, Silvia Zagoreanu, Iustina Irimia si Andrei Balan. Manifestarea se va încheia cu un recital extraordinar al Margaretei Clipa.

Primarul Ionel Ciubotaru are si o motivatie de suflet pentru aceasta noua manifestare: „Dupa cum vedeti, ramânem consecventi si chiar daca vorbim de o actiune nou, la prima editie, e vorba tot de traditii populare, de cântec românesc, de port popular. Si, mai mult, cum imediat a doua zi Roznovul va gazdui si reprezentantia din Festivalul International de Folclor, putem vorbi practic de un maraton de doua zile, duminica si luni, în care pe scena de la Roznov spectatorii vor putea vedea folclor românesc dar si din alte tari. Astfel, alaturi de cântecele si horele românesti vom putea urmari traditii egiptene, tatarasti, sârbe, mecadonene, bulgaresti… Iar venirea Margaretei Clipa, duminica la Roznov este un eveniment si am ales ca ea sa fie pe scena la solicitarea multor roznoveni care o apreciaza în mod deosebit”.

afis